CBD

Er CBD godt for huden?

USE Of CBD Oil

CBD er blevet et udbredt fænomen de sidste år og er kendt for sin naturlige egenskaber i kosmetik. CBD står for Cannabinoid og udvindes fra hamp-planten, hvilket gør CBD naturlige.

CBD olie & hamp- planten

Som nævnt stammer CBD fra hamp-planten, hvilket stoffet marihuana også gør. Man skal dog ikke være nervøs for at prøve CBD af den grund, for selv om de er i samme familie, så er her tale om to vidt forskellige stoffer: Hvor THC kan give hallucinationer og gøre en høj eller skæv, bliver man ikke skæv og høj af CBD.

CBD produkterne er under forskning globalt og her i Danmark har vi både lægemiddelstyrelse og Gigtforeningen, der begge har forskellige forsøg og forskning på medicinsk cannabis for at klarlægge området og egenskaber.

CBD og hudproblemer

Grunden til, at CBD muligvis kan være effektivt mod problematisk hud, er den anti-inflammatoriske effekt, der kan lindrer betændelsestilstande i huden.

Forskerne har undersøgt hvilke hudproblemer, som CBD kan forbedre, og her har de fundet frem til, at CBD kan hjælpe mod både dehydreret hud, tør hud og uren hud samt de mere alvorlige hudsygdomme som akne og psoriasis. CBD har nemlig vist sig at være utrolig fugtighedsgivende, og samtidig øger det produktionen af den naturlige olie, der findes i huden, hvilket gør huden mere spændstig og elastisk. Det modvirker derfor ældningstegn som rynker og linjer.

Herudover findes der C-vitamin i CBD, som hjælper med at forøge hudens egen kollagen, hvilket har en opstrammende effekt på huden – derfor er CBD også velegnet til at modvirke hævede øjne og poser under øjnene.

Angående psoriasis og akne viser undersøgelser, at tilførslen af CBD bidrager til at hæmme væksten af de hudceller, som giver problemerne. Det vil give en både sundere hud samt en pænere hud udenpå.

Sådan bør du anvende CBD

Man kan få CBD i flere forskellige former – blandt andet som olie, kapsler eller spray.

Man ofte opnå den bedste effekt ved at smøre den direkte på huden. Tag blot et par få dråber og bland den gerne sammen med den almindelige dagcreme eller fugtighedscreme, før huden forsigtigt smøres med blandingen. På før cremen med blide bevægelser og kom ikke for meget creme på. Den skal kunne nå at absorbere.

Man kan også vælge at købe færdige cremer og andre skønhedsprodukter, der indeholder CBD fra producentens side for at se, om CBD-ingrediensen har en positiv effekt på ens hud.

Lider man af for eksempel akne eller psoriasis, bør man konsultere sin praktiserende læge først, da her er tale om mere alvorlige sygdomme. Det samme gælder, hvis man tager anden medicin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *